Home » De Loetiek

 

De Loetiek !!! 

            

Deze winkel, speciaal gemaakt voor de producten van Laaf , is door de jaren heen totaal veranderd.

De eerste periode van de Loetiek is simpel uit te drukken, Laven. Hier werden allemaal laven verkocht. Van alfabet beeldjes tot enorme tuinbeelden. Als je iets van de Laven zocht was je bij de Loetiek aan het juiste adres. Helaas zijn dezen laven er al tijden niet meer te koop. Ook al komen er nog altijd mensen in de winkel die vragen: dit is toch de Laven winkel?

Sinds het begin van de nieuwe eeuw heeft niet alleen het jaar een andere vorm gekregen, nee de Efteling startte ook met de Efteling Pinparade in 2003, iets wat in de toekomst een grote rol voor de Loetiek zou gaan spelen. Als je nu vraagt waar ken je de Loetiek van dan zal het antwoord zijn: van de Laven of van de Efteling PinParade pins.

De populariteit van de Pinparade nam toe en de Loetiek begon het pin assortiment uit te breiden. Er kwamen meer pins en de pinmappen kwamen op de markt. Een erg populair product onder de pinverzamelaars die er trouwens steeds meer bij kwamen. In deze map kon je 120 pins op een soort fluweel met rubber prikken, dat was handig om je pins in te bewaren. De mappen waren 45 euro per stuk, later is de prijs 10 euro gedaald. 

De Loetiek werd steeds meer vergeten en ging door de week altijd dicht. Wat erg jammer is voor een winkel die iets heel exclusiefs verkocht; PINS. In de hele verdere Efteling was er geen pin te koop, alleen in de Loetiek.

Er moest wat gebeuren om de winkel weer aantrekkelijker te maken. Vandaar: de afgeprijsde winkel. In de Loetiek waren later allerlei merchandise artikel te verkrijgen in de uitverkoop, de pins zijn in deze periode op de achtergrond geraakt en aangezien er weinig meer bij kwam werdt het assortiment al snel over het hoofd gezien.

Inmiddels zijn de top 25 produkten uit het Efteling assortiment hier te vinden, de 25 produkten die in het park het meest verkocht worden komen in deze lijst terecht. De pins hebben weer iets meer aandacht gekregen omdat er af en toe een uitgave komt waarvan de oplages weer zoals jaren geleden op 1000 stuks liggen en er wat langer over wordt gedaan deze aantallen te slijten. Ook duiken er tegenwoordig pins op in winkels die in het gebied liggen waar de attractie ligt waarnaar de pins verwijzen.