Home » De Loetiek

 

De Loetiek !!! 

            

Deze winkel, speciaal gemaakt voor de producten van Laaf , is door de jaren heen totaal veranderd.

De eerste periode van de Loetiek is simpel uit te drukken, Laven. Hier werden allemaal laven verkocht. Van alfabet beeldjes tot enorme tuinbeelden. Als je iets van de Laven zocht was je bij de Loetiek aan het juiste adres. Helaas zijn dezen laven er al tijden niet meer te koop. Ook al komen er nog altijd mensen in de winkel die vragen: dit is toch de Laven winkel?

Sinds het begin van de nieuwe eeuw heeft niet alleen het jaar een andere vorm gekregen, nee de Efteling startte ook met de Efteling Pinparade in 2003, iets wat in de toekomst een grote rol voor de Loetiek zou gaan spelen. Als je nu vraagt waar ken je de Loetiek van dan zal het antwoord zijn: van de Laven of van de Efteling PinParade pins.

De populariteit van de Pinparade nam toe en de Loetiek begon het pin assortiment uit te breiden. Er kwamen meer pins en de pinmappen kwamen op de markt. Een erg populair product onder de pinverzamelaars die er trouwens steeds mee bij kwamen. In deze map kon je 120 pins op een soort fluweel met rubber prikken, dat was handig om je pins in te bewaren. De mappen waren 45 euro per stuk, later is de prijs 10 euro gedaald. 

De Loetiek werd steeds meer vergeten en ging door de week altijd dicht. Wat erg jammer is voor een winkel die iets heel exclusiefs verkocht; PINS. In de hele verdere Efteling was er geen pin te koop, alleen in de Loetiek.

Er moest wat gebeuren om de winkel weer aantrekkelijker te maken. Vandaar: de afgeprijsde winkel. In de Loetiek zijn nu allemaal dingen te vinden voor de laagste prijs. Lager vind je ze niet. Er worden nu ook nog wat laaf restantjes verkocht maar die gaan erg snel. Inmiddels is de Pinparade enorm uitgebreid. En dat zal nog wel zo door gaan met iedere maand een nieuwe pindag. De Loetiek het zal altijd een bijzondere winkel blijven. Met pins boeken pardoes producten en nog veel meer!!! Als je naar de Efteling gaat is een bezoekje aan de Loetiek een aanrader, al is het alleen maar even om te snuffelen.